Onze Opdracht

Historische opdracht: herdenken en vieren
De gebouwen aan het Vrijheidskwartier speelden een belangrijke rol in het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Hotel de Wereld werden op 5 mei 1945 ‘The Orders on the Surrender’ ondertekend. Deze bevelen werden een dag later uitgewerkt in het naastgelegen gebouw: de Aula. Deze historische gebeurtenis geeft Wageningen de opdracht om vrijheid te herdenken en te vieren.

 

Ontmoeten en verhalen doorgeven
De gebouwen staan symbool voor de stad en de universiteit, maar ook zijn de geschiedenis en toekomst hier met elkaar verstrengeld: Stad der Bevrijding en City of Life Sciences. De twee iconisch gebouwen worden pijlers van gastvrijheid en cultuur. Het tussenliggende Irene brigadeplein wordt getransformeerd tot een groene ruimte voor ontmoeting, bezinning en verdieping. Het Vrijheidskwartier is een gastvrije locatie en biedt alle ruimte voor ‘ontmoeten’ en voor het ‘doorgeven van de verhalen’.

 

Agenderen en innoveren
In het Vrijheidskwartier wordt genoten van vrijheid en vrije tijd. Met moderne middelen worden thema’s van vroeger, nu en de toekomst onder de aandacht gebracht. Het ambitieuze plan voor het Vrijheidskwartier brengt de historische vestingstad - en universiteitsstad Wageningen, gesitueerd in een adembenemende natuurrijke omgeving, op alle fronten meerwaarde.